Olle Lönnaeus: Vakthundarna

Neljä vuotta on kulunut Gamen-kirjan tapahtumista. Entinen erikoisjoukkojen sotilas Simon Olsson on vetäytynyt maaseudun rauhaan hiljaiseloa viettämään. Mutta kaikki muuttuu, kun hän saa kuulla toimittaja Mariam Bakirin kuolleen. Mariam on löydetty hirttäytyneenä asunnostaan. Tapauksessa on kuitenkin syytä epäillä rikosta, ja yllättäen huomaa Simon olevansa epäiltynä naisen taposta.

Tämähän ei tietenkään pidä paikkaansa, joten Simonin on alettava selvittää, mitä Mariamille tapahtui ja ketkä ovat murhan takana. Hän saa yhteydenoton hakkeri Rockyltä, joka on tehnyt Mariamin ja Simonin kanssa menestyksekästä yhteistyötä aiemmin. Nyt Rocky on peloissaan ja kertoo Mariamin yrittäneen antaa hänelle muistitikkua säilytettäväksi. Mariamilla oli jotain suurta paljastettavana ja nyt hänen materiaalinsa sisältänyt tikku on kateissa.

Simon palaa myöhemmin Rockyn luokse, mutta löytää tämän kuolleena. Hän joutuu myös itse murhamiehen hyökkäyksen kohteeksi ja tappelun tuoksinassa haavoittuu veitsestä. Murhaaja pakenee, mutta metakka on houkutellut paikalle Rockyn isän, joka havaitsee paikalta poistuvan Simonin ja samalla löytää poikansa tapettuna.

Ja taas on poliisi Simonin kintereillä. Hän saa kuitenkin varoituksen siskoltaan Jennyltä, joka toimii Malmössä apulaissyyttäjänä. Simon käy naapurinsa Ellenin luona paikkailtavana ja pakenee sitten öiseen metsään juuri kun poliisit saapuvat hänen talolleen.

Simon matkustaa Tukholmaan ja aikoo selvittää mistä Mariamin jutussa on kyse. Jäljet johtavat salaperäisen patriooteiksi itseään kuuluvan ryhmittymän jäljille. Patriootit pitävät itseään (ruotsalaisen) yhteiskunnan vartijoina ja pelastajina ja siihen tarkoitukseen he käyttävät erittäin kovia otteita, pääministerin murha 1986 mukaan lukien.

Simon joutuu urakoimaan toden teolla saadakseen vahtikoirat paljastettua ja vastuuseen teoistaan. Luvassa on jännitystä ja juonittelua, väijytyksiä ja lähitaistelua koko rahan edestä.

[Malmö: Bokfabriken, 2022]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *