Peo Bengtsson: Min bästa väns fru

Svante ja Cecilia viettävät joka kesä viikon ystäviensä Henningin ja Karenin mökillä. Mukana ovat myös tyttäret Fanny ja Majken. Heti lomaviikon ensimmäisensä iltana ystävysten välit jännittyvät, kun Henning pyytää Svantelta apua lapsettomuuden hoidossa. Henning ja Karen toivovat Svantesta spermanluovuttajaa, jotta Karen tulisi raskaaksi. Cecilia ei katso hyvällä moisia suunnitelmia ja alkaa murjottaa. Vähitellen Cecilia kuitenkin rauhoittuu, ja loma voi jatkua totuttuun tapaa.

Pinnan alla kuitenkin kuohuu, sillä Svantella ja Karenilla on ollut aikaisemmin sutinaa. Asia on kuitenkin pysynyt salassa useamman vuoden, kun molemmat ovat jatkaneet elämää tahoillaan. Nyt Svante ja Karen alkavat uudelleen viritellä vanhaa kiinnostusta. Pakkaa sekoittaa myös Cecilian entinen poikaystävä Jeremy, joka pelmahtaa mökille vierailulle.

Ennen kuin viikko on ohi, tapahtuu talossa vesivahinko ja koko ryhmä päättää palata kaupunkiin. Paluumatkan tapahtumat palauttavat henkilöt kylmästi takaisin todellisuuteen ja määrittelevät kuinka molempien pariskuntien elämä jatkuu tästä eteenpäin.

Kirja on uskottava kertomus siitä, miten arkinen elämä voi ihmisiä puuduttaa, kun toiveet ja todellisuus eivät kohtaa. Tarinassa henkilöiden erilaiset persoonallisuudet on kuvattu taidokkaasti, ja kun juonikin etenee ilman turhia kommervenkkeja, osoittelevaa opetusta tai rasittavaa moraalista kannanottoa, on kokonaisuus varsin onnistunut.

[Stockholm: Lavender Lit, 2017]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *