Peppe Öhman: Livet & patriarkatet

livet & patriarkatet

Livet & patriarkatet tarjoaa käytännön feminismiä lukijaystävällisessä muodossa. Nimensä mukaisesti se käsittelee naisen asemaa yhteiskunnassa, jossa miehillä on taloudellinen, juridinen ja poliittinen valta. Kirja ei sisällä vakavaotsaista paasaamista tai kuivaa asiaa, vaan on pikemminkin kohtelias faktaan ja omakohtaisiin kokemuksiin perustuva puheenvuoro tasa-arvoisemman yhteiskunnan puolesta.

Kirjassa käydään läpi kaikenlaisia sattumuksia ja tapahtumia, joiden yhdistävä piirre on, kuinka naisiin ja miehiin (tyttöihin ja poikiin) kohdistuvat odotukset, vaatimukset ja olettamukset eroavat toisistaan. Kirjoitukset herättävät ajattelemaan yhteiskuntaa ja maailmaa uudelta kantilta. Öhman kirjoittaa järkevää ja hauskaa tekstiä ilman uhoa tai saarnaamista. Kirja tarjoaa mielenkiintoista ja tärkeää asiaa sekä tilaa uusille ajatuksille.

Kirjan lukeminen oli suorastaan nautinto, joten kun pääsin sen loppuun, olisin halunnut aloittaa uudelleen alusta.

Jeanette ”Peppe” Öhman on suomenruotsalainen toimittaja ja kirjailija, joka asuu Yhdysvalloissa. Hän kirjoittaa blogia yhteiskunnallisista asioista, perheestä ja elämästä. Hän on aiemmin julkaissut kirjan Livet och barnet, jossa hän käsittelee vanhemmuuteen ja perheeseen liittyviä olettamuksia, sekä romaanin Vackra människor, joka on hauska ja älykäs kertomus some-julkkisten trendikkäästä elämästä, jossa tärkeintä on se, miltä asiat näyttävät ulospäin.

[Helsingfors: Schilds & Söderströms, 2016]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *