Petra Holst: Jag släpper dig aldrig

Kirjan päähenkilöinä ovat kolme ystävystä Isabel, Anna ja Ellen. Ellen elää lapsiperhearkea, Isabel puolestaan on eronnut Andersista, jonka kanssa hän jakaa Vilma-tyttären huoltajuuden, ja Anna on kaksin miehensä Davidin kanssa.

Asuntonäytöllä Isabel tapaa Davidin, joka toimii asunnonvälittäjänä. Kaupat syntyvät, mutta samalla syntyy jotain muutakin. He tuntevat vetoa toisiaan kohtaan, ja vähitellen pikku flirtistä alkaa kehittyä jotain vakavampaa. Isabel tuntee asiasta syyllisyyttä, varsinkin kun Anna on hitaasti toipumassa vaikeasta masennuksesta.

Ellen saa vihiä Isabelin ja Davidin puuhista ja varoittaa Isabelia ryhtymästä mihinkään miehen kanssa, koska tiedossa on vain ikävyyksiä. Isabel ei kuitenkaan välitä ystävän neuvoista, vaan alkaa suhteeseen Davidin kanssa. Pian hän kuitenkin huomaa, että ei ehkä olisikaan pitänyt.

Jag släpper dig aldrig on piinaava ja pelottavakin kertomus, jossa Holstin edellisen kirjan (Bländad) tapaan tavataan mieleltään vinksahtanut taitava manipuloija, joka hallitsee ja huijaa omien mielihalujensa mukaan muista piittaamatta.

[Stockholm: Forum, 2018]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *