Rebecka Edgren Aldén: Svarta segel

Joanna on menettänyt lapsensa Lean tulipalossa, josta hän syyttää äitiään Mariannea. Surusta toipuminen on raskas taakka, mutta viimein on isoveli Zack onnistunut houkuttelemaan Joannan purjehdusreissulle heidän lapsuutensa maisemiin Tukholman saaristoon. Paluu menneeseen ja muistoihin on intensiivistä, sillä Zackilla on käytössään isä-Sveniltä peritty vene Tarantella. Veneestä löytyy lisäksi isän vanha lokikirja, johon perheen kaikki purjehdukset on tarkasti merkitty.

Tunnelma veneessä on varovaisen odottava, ja Zack tekee kaikkensa, jotta Joanna nauttisi matkasta ja pääsisi vähitellen kiinni normaaliin elämään Lean kuoleman jälkeen. Kesäkuinen sää on nihkeän helteinen, ja tunkkaisen ahdistava tunnelma välittyy hyvin tarinan edetessä.

Svarta segel on aloitusosa sarjassa, jonka päähenkilöt ovat meripelastajat Annika, Gunnar, Nadia, Markus ja Stoffe. Asemalle Stavsnäsiin ilmestyy myös Simon, uusi vahvistus Göteborgista. Lisäksi juonessa mukana on myös Annikan sisko Sofie, joka on tavannut uuden miehen, Peterin, joka on Joannan entinen miesystävä. Sofie ja Peter suuntaavat myös saaristoon Peterin luksusveneellä, mutta kaikki ei suju aivan suunnitelmien mukaan, ja Sofie löytää itsensä hylättynä Grinda-saarelle, kun Peter jo suuntaa uuteen kohteeseen.

Grindalta löytyy myös vakavasti loukkaantunut nainen, ja meripelastajat hälytetään paikalle. Ensiavun jälkeen nainen toimitetaan sairaalahoitoon, mutta hän kuolee vammoihinsa. Poliisi tutkii asiaa, eikä henkirikoksen mahdollisuutta voida poissulkea.

Juoni etenee Joannan ja Zackin seurassa satamasta ja saaresta toiseen. Kuumana kesänä vesillä on paljon väkeä, ja sisarukset törmäävät lapsuuden tuttuihin ja Joannan kauhuksi myös Peteriin ja Sofieen. Ennen kuin raskas reissu on lopussa, kuolee vielä toinen ja kolmaskin ihminen.

Kirja suomeksi: Mustat purjeet (suom. Jänis Louhivuori).

[Stockholm: Romanus & Selling, 2022]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *