Reine Nelson & Jan Olsson: Mörk midsommar

Tukholman saaristossa sijaitsevalla Gotönillä paljastuu juhannusjuhlien jälkeen henkirikos. Kahden lapsen äiti Pernilla Backlund löytyy aamulla kuolleena rannasta. Poliisi tapaa Pernillan miehen Peterin perheen kotoa nukkumasta kädet ja lakanat veressä, joten epäilykset kohdistuvat välittömästi häneen.

Peter viedään kuulusteltavaksi ja ennen pitkää hänelle napsahtaa syyte vaimonsa taposta. Peterin asianajaja Carolin von Bommel tekee parhaansa todistaakseen asiakkaansa syyttömäksi, mutta tehtävää vaikeuttaa Peterin amnesia, hän ei muista juhannusyön tapahtumista mitään.

Asiaa mutkistaa myös kuusi vuotta aiemmin tapahtunut naisen katoaminen, joka jäi selvittämättä. Jelena Flodin, jonka kanssa Peterillä oli lyhyt suhde, katosi jäljettömiin niin ikään juhannuksena Gotönillä. Peterin osuutta tähänkin tapaukseen aletaan uudelleen tutkia.

Eläkkeellä oleva poliisi Sigge Wall tekee saaristossa omia tutkimuksiaan, joiden tuloksista hän raportoi jutun tutkintaa johtavalle ystävälleen Conrad Viklundille. CV on kuitenkin vakuuttunut Peter Backlundin syyllisyydestä eikä katso hyvällä Siggen sotkeutumista asiaan. Miesten ystävyys joutuu koetukselle, kun CV kuulee, että Sigge on ottanut yhteyttä myös Caroliniin ja toimittanut tälle Peterin syyttömyyttä tukevaa aineistoa. Jääräpäisesti ja suorastaan pakkomielteisesti CV pitää kuitenkin päänsä eikä hetkeäkään epäile etteikö Peter olisi rikoksen tekijä.

Tarinassa kuvataan Peterin oikeudenkäyntiä yksityiskohtaisesti, sillä ovathan kirjailijat Reine Nelson ja Jan Olsson alan miehiä; Nelson puolustusasianajaja ja Olsson rikospaikkatutkija ja rikosprofilointiryhmän johtaja. Myös juonen kehittely on laadukasta ja tarina kulkee mukavasti eteenpäin. Kuriositeettina mainittakoon, että kirjan henkilöt saivat päivän tuoreimmat uutiset ja tärkeimmät tapahtumat melko old school -tyylisesti suoraan teksti-tv:stä.

[Stockholm: Parabellum Nord, 2016]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *