Sara Larsson: Aldrig mer

Ihmiskauppa ja siihen kytkeytyvä prostituutio on järjestäytyneen rikollisuuden toiseksi suurin muoto heti huumekaupan jälkeen. Tämä kirja tarttuu aiheeseen kolmen eri toimijan näkökulmasta: Andreea on köyhistä oloista kotoisin oleva romanialainen tyttö, joka myydään seksibisnekseen Länsi-Eurooppaan, Ted edustaa asiakasta ja Patrik on terapeutti, joka yrittää saada seksin ostajat lopettamaan toimintansa.

15-vuotias Andreea luulee saaneensa mahdollisuuden parempaan elämään ja toimeentuloon Espanjassa. Hänelle on luvattu työpaikka ravintolassa. Perillä Madridissa Andreeaa odottaa karu totuus: hänet pakotetaan työskentelemään prostituoituna ilman palkkaa, lepoa tai minkäänlaista ihmisarvoa.

Ted on menestyvä mies, jolla on vaimo ja kolme lasta. Hän asuu Göteborgissa, mutta käy työnsä takia usein Tukholmassa, jossa on kätevä viettää aikaa maksullisten naisten luona vaimon tietämättä.

Patrik yrittää puuttua prostituutio-ongelmaan kysyntää vähentämällä. Hän tarjoaa terapiapalveluja miehille, jotka haluavat muuttaa käytöstään ja lopettaa naisten ostamisen ja hyväksikäytön. Hänellä on myös vahvat henkilökohtaiset syyt toiminnalleen.

Aldrig mer on järkyttävää ja herättävää luettavaa. Se kertoo maailmasta, joka useimmille on näkymätön, vaikka toiminta tapahtuu yhteiskunnassa ”normaalin” elämän keskellä ja juuri tällä hetkellä. Ruotsissa ihmiskauppa on aiheena esillä huomattavasti enemmän kuin Suomessa, vaikka ongelma on olemassa varmasti täälläkin.

Sara Larssonin ensimmäinen kirja Den första lögnen ilmestyi vuonna 2015.

[Stockholm: Norstedts, 2018]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *