Sara Strömberg: Skinn

Vanha tuttu reportteri Vera Bergström jatkaa elämäänsä sarjan kolmannessa osassa. Työnantaja Jämtlandsposten antaa tehtäväksi kirjoittaa lähes 30 vuotta vanhasta murhatapauksesta, joka järisytti pientä Storlienin kylää. Perheen isä Frank ja kaksi lasta surmattiin raa’asti ja perheen äiti katosi jälkiä jättämättä. Selvittämätön tapaus jätti synkän varjon kylän ylle ja vaikuttaa mieliin edelleen. Vera alkaa kaivella juttua ja haastatella kyläläisiä.

Tarinaa kerrotaan Veran näkökulman lisäksi Frankin kautta, mitä hänen elämässään tapahtui tragediaan johtavina kuukausina. Yksi kertoja on lisäksi nykyajassa Tukholmassa asuva kampaaja Roya, joka ei aluksi tunnu liittyvän pohjoisen tapahtumiin mitenkään.

Kirjan viehätys perustuu vahvasti henkilöiden ja miljöön kuvaukseen, sekä maaseudun elämän tuntemukseen. Kirjailija on mestari henkilöhahmojen luomisessa, hahmot tuntuivat eläviltä ja moniulotteisilta, mikä tekee heidän ajatuksistaan, tunteistaan ja toiminnastaan kiinnostavaa seurattavaa. Tämän kirjan voi hyvin lukea jo pelkästään romaanina vaikkei dekkareista olisikaan niin kiinnostunut.

Kirjan suomennos on tulossa myöhemmin, kunhan edellinen osa Skred saadaan ensiksi suomeksi luettavaksi.

[Stockholm: Modernista, 2023]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *