Sara Strömberg: Sly

Dekkarin tapahtumat sijoittuvat Pohjois-Ruotsiin Åren seudulle. Paikka on kahtiajakoinen, yhtäällä on Åretunturi ja sen ympärille kehittynyt laskettelubisnes varakkaine turisteineen, toisaalla hiljainen ja taantuva maaseutu, jossa asukkaat elelevät rajallisten mahdollisuuksien ja toteutumattomien haaveiden keskellä.

Reportteri Vera Bergström asustelee entisellä juna-asemalla. 56-vuotias Vera elää yksin ilman perhettä ja parisuhdetta. Välillä häntä pohdituttaa eletty elämä ja tulevaisuuden suunta. Toimittajan työt ovat Pohjois-Ruotsissa kiven alla, joten hän työskentelee koulunkäyntiavustajana.

Kun Åren takarinteiltä löydetään tapetun naisen ruumis, heräävät Veran toimittajanvaistot ja hän saakin pyynnön kirjoittaa aiheeseen liittyvän artikkelin paikallislehteen. Juttu käsittelee paikallisten kyläläisten tuntoja ja pelkoja murhan johdosta, mutta Vera haluaa päästä aiheessa syvemmälle ja alkaa tutkia uhrin elämää ja kontakteja.

Murhatun Isabellan tarina vie Veran menneisyyteen, josta alkaakin löytyä monenmoista yllättävää. Yllätys ei sen sijaan ole, että kaikki eivät katso hyvällä Veran toimintaa, ja pian onkin toimittaja itse hengenvaarassa.

Sara Strömbergin dekkarissa on uskottava pohjoinen miljöö ja mielenkiintoiset karaktäärit. Päähenkilö Veran tarinalle on myös luvassa jatkoa jo syksyllä.

Tämä kirja ilmestyy suomennettuna toukokuussa 2024 nimellä Hakkuu (suom. Pekka Tuomisto).

[Stockholm: Modernista, 2021]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *