Sigge Eklund: Livets små njutningar

Sigge Eklundin kirja sisältää kokoelman kirjoituksia pienistä asioista, jotka tekevät elämän elämisen arvoiseksi, jos niihin vain ymmärtää kiinnittää huomiota. Nämä ovat niitä asioita, jotka tapahtuvat jokaisen omassa todellisuudessa, eivät some-maailmassa tai muualla netin syövereissä. Ei tarvitse kuin hetkeksi pysähtyä huomaamaan ja nauttimaan kaikesta hienosta, mitä omassa pienessä maailmassa tapahtuu.

Eklund on taitava kirjoittaja ja tunnelmanluoja. Pienet yksityiskohdat on kuvattu tarkasti ja oivaltavasti. Hänelle nautintoa ja elämänlaatua tuottavia asioita ovat muiden muassa tv:n tennislähetykset keskellä kesäpäivää, pirtelö ja antikvariaatit, koiran kanssa nukahtaminen keskellä päivää, tyhjät museot, puutarhan kastelu kuivana päivänä (kun seuraavana päivänä sataa), veneen kajuutassa nukkuminen, pianobaari sekä avaruus.

Livets små njutningar on lohdullista ja nautinnollista luettavaa, joka tuo mielenrauhaa ja herättää oivaltamaan myös omasta arkipäiväistä merkityksellisiä ja suuria pieniä hetkiä.

[Stockholm: Brombergs, 2020]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *