Sofie Sarenbrant & Carina Bergfeldt: Födelsedagen

Samuel täyttää seitsemän vuotta, ja päiväsankarille viedään juhlavaa aamiaista sänkyyn. Mukana ovat isä Ted von Engen ja Samuelin äitipuoli Pernilla, joka on raskaana. Mukaan tuppautuu kutsumatta myös Tedin ex-vaimo ja Samuelin äiti Frida, joka on menestyvä tv-persoona. Kun hieman epäsopuinen ryhmä pääsee vihdoin Samuelin huoneeseen asti, kohtaavat he melkoisen yllätyksen: pojan huone on tyhjä.

Juhlan kohdetta etsitään ympäri taloa ja tonttia, mutta pojasta ei näy jälkeäkään. Viimein ei auta muu, kuin kutsua poliisi paikalle. Omaiset syyttelevät tapahtuneesta toisiaan, eikä epäselväksi jää, että Frida on edelleen kovin katkera erosta. Pernillan mielestä Ted on edelleen ex-vaimonsa vaikutuksen alaisena ja tuntee olonsa epävarmaksi. Ted puolestaan tuntuu katuvan tulevaa perheenlisäystä, joten kaikenlaista konfliktia on tiedossa.

Födelsedagen kertoo yhden vuorokauden tapahtumat Samuelin katoamista eteenpäin. Jokainen luku on kerrottu eri henkilöhahmon näkökulmasta. Tarina etenee vauhdikkaasti ja viihdyttävästi, tosin tarinan henkilöt eivät juuri syvempiä sympatioita herätä, joten Samuelinkin kohtalo tuntuu vähän yhdentekevältä.

[Stockholm: Bokförlaget Forum, 2023]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *