Sofie Sarenbrant: Mytomanen

Taas on keskiluokkaisen Bromman idylli koetuksella, kun lenkkipolun varresta löytyy rajusti pahoinpidelty teinipoika Felix Rossi kuolleena. Sarjan edellisistä kirjoista tuttu rikosinspektööri Emma Sköld alkaa tutkia keissiä yhdessä kollegoidensa Krillen ja Nylletin kanssa.

Tarinan ytimessä on joukko brommalaisia äitejä, jotka kuuluvat lastensa vauva-ajoista lähtöisin olevaan äitipiiriin. Mukana ovat Felixin äidin Jaquelinen lisäksi Wilhelmin äiti Kattis, Lukaksen ja Lisan äiti Lotta sekä Anette, jolla on poika Milton. Emman sisko Josefin toimii ryhmän personal trainerina ja on tätä kautta mamakerhon sisäpiirissä. Hän onkin hyvä tietolähde ja vinkkaaja Emmalle rikostutkintaa koskien.

Felix oli lupaava jalkapalloilija, mutta myös monen luokkatoverin kateuden kohde. Poliisit ovat lisäksi kiinnostuneita luokanvalvoja Göran Johanssonin ja jumppamaikka Joakim Wilsonin toiminnasta sekä jalkapallovalmentaja Mikael Järvisen roolista Felixin elämässä.

Tutkinta saa lisää vauhtia, kun toinenkin poika tapetaan. Paniikki ja huhut alkavat saada valtaa. Kuinka pitkälle äidit ovat valmiita menemään poikiaan suojellakseen, ja kenen kertomus on valhetta?

Mytomanen on jo kahdeksas osa Emma Sköldistä kertovassa sarjassa. Se ilmestyy suomeksi syksyllä 2021: Valheenpunoja (suom. Helene Bützow).

[Stockholm: Bookmark, 2020]

Päivitys 25.4.21: Emma Sköld -sarjan ensimmäinen ja toinen osa ilmestyvät suomeksi syksyllä 2021: Lepää rauhassa (Vila i fred) ja Kuoleman kintereillä (Andra andningen). Molemmat on suomentanut Leena Virtanen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *