Sofie Sarenbrant: Själsfränden

Poliisi Emma Sköld on ensimmäisenä paikalla, kun nuori nainen on aikeissa hypätä sillalta alas mereen. Mukanaan hänellä on sylivauva. Emma tekee kaikkensa, että saisi naisen teon estettyä. Lopulta tämä luovuttaakin vauvan Emman huomaan, mutta päätyy itse mereen.

Tästä alkaa kova työ selvittää naisen henkilöllisyys ja miksi hän päätyi näin epätoivoiseen tekoon. Hän antoi myös ymmärtää Elise-vauvan olevan vaarassa ja vannotti Emman huolehtimaan tytöstä.

Emman ohella työhön käyvät Nyllet ja Krille, joilla molemmilla on takanaan työpaikkaromanssi Emman kanssa.

Naisen henkilöllisyys selviää, mutta tapauksen tutkimusten ajaksi lapsi sijoitetaan sosiaaliviranomaisten toimesta salaiseen paikkaan. Tätä on lapsen isän Douglasin vaikea ymmärtää. Hän ei myöskään osaa kertoa mitään syytä, miksi vaimo Sandra päätyi niin lopulliseen ratkaisuun.

Tarinan toinen juoni seuraa Sandran elämää viimeisen vuoden ajan. Hänellä on työpaikka karismaattisen Brian Whitleyn organisaatiossa. Whitley on kiivas abortinvastustaja ja kerää aatteelleen kannattajia tv-esiintymisten ja lehtihaastattelujen avulla.

Sandra viihtyy työssään ja haikailee Brianin perään, vaikka tämäkin on tahollaan naimisissa Alexiksen kanssa. Kaikki kuitenkin muuttuu äkisti, eikä Sandra voi enää jatkaa unelmatyöpaikassaan.

Lisää harmaita hiuksia Emmalle aiheuttavat vankilasta paenneet ex-kollegat Gunnar ja Karim. Kaksikko on sotajalalla ja he vannovat kostoa Emmalle, jonka vuoksi he jäivät rikoksistaan kiinni. Emma siirtää lapsensa Ineksen ja Ellin turvaan Krillen kesähuvilalle. Emman ja Nylletin kauhuksi Göran ja Karin kuitenkin pääsevät lasten jäljille ja vanhemmille tulee kiire Krillen mökille.

Själsfränden on jo kymmenes osa Emma Sköld -sarjassa. Suomennos tulossa kesäkuussa 2023: Sielunkumppani (suomennos: Helene Bützow).

[Stockholm: Bookmark, 2022]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *