Sofie Sarenbrant: Skyddsängeln

Skyddsängeln jatkaa tarinaa siitä, mihin sarjan edellinen osa Mytomanen päättyi. Poliisi Emma Sköld elää vaikeita aikoja, sillä hänen kollegansa ja poikaystävänsä Krille on kadonnut jälkiä jättämättä. Emma yrittää selvittää Krillen kohtaloa, mutta kuukausia kuluu, eikä asia tunnu etenevän.

Tarinan edetessä seurataan myös takautuvasti Krillen vaiheita katoamisajankohdasta eteenpäin. Selväksi käy, että hänet on siepattu. Tekijä ja motiivi säilyvät sen sijaan mysteereinä.

Työrintamalla Tukholman poliisilaitosta työllistää entisestä syrjäisestä mielisairaalasta löytynyt ruumis. Kuolleen miehen löytää paikallinen eläkeläinen Arne, joka aiemmin joutui hyökkäyksen kohteeksi samalla alueella. Pian mies on kuitenkin itse kuulusteluissa epäiltynä rikoksesta.

Aiempien traumaattisten kokemusten vuoksi Emma käy terapiassa psykologi Noran luona. Asetelma on hieman kiusallinen, sillä Nora seurustelee Emman ex-miehen Nylletin kanssa. Emma ja Nyllet työskentelevät yhdessä ja lisäksi heillä on kaksi pientä lasta, Ines ja Elli.

Kun mielisairaalavainajan henkilöllisyys viimein selviää, löytyy hänestä yhteys Krilleen ja tämän siskoon Veronikaan, joka myös on teillä tietymättömillä.

Emma kollegoineen saa työskennellä tosissaan aikaa vastaan Krillen pelastamiseksi. Tapahtumat eskaloituvat lopulta niin, että vaarassa on lopulta useampikin henkilö.

Kirja ilmestyy suomeksi kesällä 2022: Suojelusenkeli (suom. Helene Bützow).

[Stockholm: Bookmark, 2021]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *