Sofie Sarenbrant: Syndabocken

Kirjan tapahtumat sijoittuvat Tukholman Brommaan, jossa asukkaiden arki häiriintyy, ja ulkoisesti hienon elämäntavan alta alkaa paljastua peiteltyjä asioita ja muita säröjä.

Siivoamaan saapuva Svetlana Lipowska löytää Eklundien talosta perheen pojan Robinin kuolleena. Svetlanan kertomuksessa on kuitenkin epäselvyyksiä, joiden takia hän joutuu epäilyksen alaiseksi tapauksen osoittautuessa murhaksi. Asuinalueen aktiivinen some-yhteisö Brommavänner on saman tien kärkkäästi tuomitsemassa vierasperäisen työntekijän.

Poliisi Emma Sköld asuu tyttärensä Inesin kanssa väliaikaisesti Brommassa sisarensa Josefinin talossa tämän oleskellessa perheineen Mallorcalla. Aikaisempien tapahtumien johdosta Emman elämä ei ole vielä aivan raiteillaan eikä parisuhde poliisikollega Thomas ”Nyllet” Nyhlénin kanssa ota sujuakseen.

Robinin murha ei jää ainoaksi veriteoksi, vaan pian on poliisilla uusi tapaus tutkittavana. Emma kollegoineen yrittää kuumeisesti etsiä motiivia ja epäiltyä teoille. Vähitellen totuus alkaa hahmottua ja ratkaisu lähentyä. Emma tekee kuitenkin kohtalokkaan virhearvioinnin ja saattaa itsensä todelliseen hengenvaaraan.

Syndabocken on kuudes kirja Emma Sköldistä kertovassa sarjassa. Kirja ilmestyy suomeksi kesällä 2020 nimellä Syntipukki (suom. Helene Bützow).

[Stockholm: Bookmark, 2018]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *