Therese Krook: Tala är silver

Arlandan lentokentällä tehdään kultaryöstö, jota poliisi ei saa selvitettyä. Rikosta epäillään sisäpiirin tekosiksi. Turvallisuus- ja vakuutusalalla työskentelevät Helena ja Patrik saavat tehtäväkseen tutkia tapausta. Jäljet johtavat Norjaan, jonne he matkustavat tapaamaan kaivosyhtiön edustajia. Aiemmin Norjassa tapahtui myös epäilyttävä auto-onnettomuus, jossa kuoli Helenan mentori ja ystävä Lennart. Helena epäilee, että Lennartin kuolemalla on tekemistä myöhempien tapahtumien kanssa.

Norjassa kaksikko joutuu pinteeseen, kun heidät kidnapataan ja kuljetetaan tuntemattomaan paikkaan. Helenan ja Patrikin pakomatka sieppaajien kynsistä on sekä jännittävä että viihdyttävä.

Therese Krookilla on pitkä kokemus vakuutusbisneksestä, joten kirjan tapahtumat vaikuttavatkin uskottavilta ja kiinnostavilta. Teksti ja tapahtumat etenevät sujuvasti, ja tarinan tunnelma on viileän tyylikäs. Mukana on sopivassa määrin myös Helenan ja Patrikin yksityiselämään ja perheisiin liittyvää kerrontaa, joten henkilöt tulevat tutuiksi ja todentuntuisiksi.

[Stockholm: Lava, 2016]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *