Tina Frennstedt: Försvunnen

Rikostoimittaja Tina Frennstedtin romaani on saanut inspiraationsa todellisesta katoamistapauksesta. 22-vuotiaan Helena Anderssonin 1990-luvun alkupuolella Mariestadissa tapahtunut katoaminen on edelleen selvittämättä.

Tässä kirjassa mahdollisen rikoksen uhri on 19-vuotias simrishamnilainen Annika Johansson, jonka katoamisesta on kulunut jo 16 vuotta. Skånen Cold Case -ryhmässä työskentelevä rikoskomisario Tess Hjalmarsson on antanut Annikan äidille lupauksen selvittää, mitä tytölle tapahtui.

Yllättäen löytyykin linkki uusiin rikoksiin, kun Malmössa ja Kööpenhaminassa tapahtuu naisiin kohdistuneita vakavia hyökkäyksiä. Tutkinnassa löytyy sormenjälkiä, jotka voidaan yhdistää Annikan katoamispaikan jälkiin. Tess saa uutta virtaa tutkintaan ja alkaa yhdessä työparinsa Marie Erlingin kanssa etsiä linkkiä Annikan ja uusien raiskauksien ja murhien välillä.

Yksityiselämän puolella Tessillä on ongelmia ailahtelevaisen ja väkivaltaisen partnerin kanssa. Hän haluaisi lapsia ja normaalia perhe-elämää, mutta ei tunnu pysyvän päästää irti tuhoisasta suhteesta. Samanaikaisesti hän myös haikailee entisen kumppaninsa perään, ja tätähän nykyinen puoliso ei katso hyvällä.

Toimittajana Tina Frennstedtillä on kirjoittaminen hallussa. Myös pitkä tausta rikosreportterina tuo uskottavuutta ja sisältöä tarinaan. Försvunnen on ensimmäinen osa viisiosaiseksi suunniteltua Cold Case -sarjaa.

Kirja ilmestyy suomeksi syksyllä 2019 nimellä Lupaus (suom. Taina Rönkkö ja Stella Viroma).

[Stockholm: Forum, 2019]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *