Tina Frennstedt: Sista bilden

Tess Hjalmarsson on pakkolomalla Malmön poliisista. Odottaessaan pääsyä takaisin cold case -ryhmän johtoon, saa hän yhteydenoton Tanskan kollegoilta, jotka kaipaavat apua kinkkisen tapauksen selvittämisessä. Kyseessä on tanskalaisen Matilde Borupin katoaminen lähes seitsemän vuotta aiemmin. Nyt hänestä on julkaistu katoamisajankohtaan sijoittuva kuva amerikkalaisella Murderpix-sivustolla. Tanskalaisryhmä alkaa selvittää kuvan aitoutta ja alkuperää yhdessä Tessin kanssa. Mukana on tutun profiloijan Carsten Morrisin lisäksi poliisi Morten Jul Knudsen sekä kuva-analyytikko Hanna Fleetwood.

Tessin ollessa sivussa Malmön poliisin vahvuudesta, ottaa hänen läheinen kollegansa Marie Erling lisää vastuuta. Marien vanha rokkari-imago muuttuu virkamiesmäiseksi ja myös hänen asenteensa Tessiä kohtaan tuntuu kylmenneen. Tess on hämillään Marien muutoksesta ja pelkää tämän havittelevan pysyvää pestiä hänen korvaajanaan.

Kuuluisa näytteljä Kate Sands (ent. Katarina Sandborg) on muuttanut miehensä Jeffin (ent. Joakim) ja teinityttärensä Audreyn kanssa maaseudun rauhaan Ravlundaan. Kate näytteli 20 vuotta sitten kulttimaineen saaneessa tv-sarjassa ”Rescue Plan” ja nyt tuotanto on herätetty henkiin uuden kauden myötä.

Matilde Borupin tapaus sähköistyy, kun Murderpixissä julkaistaan lisää kuvia nuorista naisista, jotka tunnistetaan niin ikään kadonneiksi norjalaiseksi Ingridiksi ja ruotsalaiseksi Jenny Ramsvikiksi, jonka tapaus on Tessille erittäin henkilökohtainen. Erikoista kuvissa on naisten yhdennäköisyys, heidät on puettu samalla tavalla ja hiukset leikattu lyhyeksi. Kun joku viimein tajuaa, että tyyli muistuttaa Kate Sandsin 20-vuoden takaisesta roolihenkilöstä, alkavat tämän saamat uhkauskirjeet saada painoarvoa. Kohta uhkaukset myös toteutuvat ja Kate on hengenvaarassa.

Tina Frennstedtin Cold Case -sarja jatkuu tunnetun korkeatasoisena ja viihdyttävänä. Mukana on sopivasti myös Tessin henkilökohtaista elämää. Sarjan myötä tutuiksi tulleet henkilöhahmot ovat toimivia ja mukana on myös uusia tuttavuuksia.

[Stockholm: Norstedts, 2023]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *