Tina Frennstedt: Skärseld

Malmön poliisissa työskentelvä cold case -ryhmän johtaja Tess Hjalmarsson asuu yhdessä poliisipäällikkö Sandra Eddingin kanssa pienellä ja rauhallisella paikkakunnalla Etelä-Ruotsin rannikolla. Yksityiselämää varjostaa Sandran ex-mies Cliff, joka ei katso naisten suhdetta hyvällä. Tessillä onkin epämääräinen tunne, että joku hiippailee talon lähistöllä ja tarkkailee heidän elämäänsä.

Tessillä on työn alla 15 vuotta vanha Jenny Ramsvikin katoamistapaus. Ruumista ei ole löytynyt, mutta eräs Johan Andertorp on kuitenkin tuomittu rikoksesta. Epäilyksiä tosin on, että kyseessä olisi väärä mies, ja Jennyn murhaaja edelleen vapaalla jalalla. Jennyn äiti ei ole toipunut tyttärensä kohtalon aiheuttamasta järkytyksestä, eikä ole saanut jatkettua elämäänsä eteenpäin.

Kun Österlenissä tapahtuu sarja murhapolttoja, joutuu Tess jättämään Jennyn keissin penkomisen ja kohdistamaan tutkinnan tulipaloihin, joissa on kuollut neljä henkilöä ja muutamia loukkaantunut. Tessin mieleen palautuu vanha Lena Bergmarkin murha, jota ensin pidettiin onnettomuutena. Yksinhuoltaja Lena kuoli kotinsa tulipalossa, mutta hänen viisivuotias poikansa Tim pelastui.

Yhdessä kollegansa Marie Erlingin kanssa alkaa Tess etsiä yhteneväisyyksiä uusien palojen ja Lenan tapauksen välillä. Mukaan saadaan myös tanskalainen profiloija Carsten Morris. Palot eivät ota laantuakseen, ja lopulta Tess alkaa epäillä, että tekijällä saattaa olla vanhoja kaunoja myös häntä itseään kohtaan.

Kirja ilmestyy suomeksi alkuvuodesta 2022: Palava kosto (suom. Jonja Rajala).

[Stockholm: Forum, 2021]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *