Tina Frennstedt: Väg 9

Malmön poliisi on kovien paineiden alla, sillä jengiväkivalta kaupungissa on ryöstäytynyt käsistä. Poliisijohto päättää keskittää voimia taistelemaan tätä alati pahenevaa rikollisuutta vastaan. Tämän takia myös tehokas cold case -ryhmä on lakkautusuhan alla.

Kun kuusikymppinen taiteilija Mischa Lindberg tavataan kuolleena itärannikolta Stenshuvudin majakan luota, löytyy paikalta erikoista valkoista savea, joka liittyy myös 15 vuotta aiemmin Ystadin lähistöllä tapahtuneeseen Max Lundin murhaan. Tess Hjalmarsson saa puhuttua cold case -tiimille vielä pari viikkoa lisäaikaa, jotta Maxin tapauksen tutkimukset voidaan käynnistää uudelleen. Yhdessä Marie Erlingin ja muiden kollegoidensa kanssa alkaa Tess etsiä yhdistävää tekijää Maxin ja Mischan välille.

Pian tapetaan toinenkin nainen, joka on samaa ikäluokkaa Mischan kanssa. Cold case -ryhmä etsii edelleen outoa valkeaa savea ja puhuttaa Maxin vanhaa ystäväpiiriä. Vähitellen tapauksesta alkaakin tihkua uusia tietoja, ja tutkimus saa vauhtia.

Henkilökohtaisessa elämässä Tess on käännekohdassa. Kun ihmissuhteet ovat toinen toisensa jälkeen kariutuneet ja ikääkin alkaa kertyä, päättää hän perustaa perheen yksinään. Työvuorojen lomassa hän piipahtaa Kööpenhaminassa keinohedelmöityksessä ja toivoo yrityksen onnistuvan. Tess pitää salaisuuden visusti omanaan, mutta kun aamupahoinvointi alkaa piinata, on hänellä vaikeuksia pitää asia salassa.

Tina Frennstedtin ensimmäinen Cold case -kirja oli lupaava, eikä tämä toinenkaan osa tuota pettymystä. Tarina on jännittävä ja uskottava. Tess Hjalmarsson on kiinnostava ja monitahoinen hahmo, ja kirjan muut henkilöt varmistavat osaltaan kokonaisuuden toimivuuden.

Kirja ilmestyy suomeksi syyskuussa 2020: Epäilys, suomentanut Petri Stenman.

[Stockholm: Forum, 2020]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *