Tobias Olsson: Av samma blod

Ruotsalainen poliisimies tapetaan Kreikassa epäselvissä olosuhteissa. Toimittaja Jonathan Sandler on paikalla ja alkaa selvitellä tapausta. Samanaikaisesti kotona Ruotsissa pakolais- ja turvapaikka-asioihin perehtynyt asianajaja Livia Köhler joutuu outojen hyökkäysten kohteeksi. Livia on tapetun poliisin tytär, tosin heidän yhteydenpitonsa on katkennut jo vuosia aiemmin.

Kreikassa Jonathan saa avukseen paikallisen toimittajan Agneksen, ja yhdessä he sekaantuvat yhä syvemmälle tapauksen kiemuroihin. Kaikki kulminoituu ammuskeluun, jossa Agnes haavoittuu. Ambulanssi vie hänet hoitoon, mutta Jonathan ei kuitenkaan löydä häntä yhdestäkään sairaalasta.

Livialla on hallussaan isänsä itselleen lähettämä muistitikku, josta löytyy järkyttävää materiaalia. Hän ei tiedä enää keneen voi luottaa ja mitä uskoa.

Tämän dekkarin juoni on monimutkainen, ja yllättäviä käänteitä tapahtuu yksi toisensa perään. Kertomus säilyttää kuitenkin ryhtinsä eikä mene sekavaksi, joten mukana pysyy kyllä. Toinen asia on sitten se, kuinka pitkälle juonen uskottavuus pitää pintansa. Av samma blod tarjoaa kansainvälistä rikollisuutta ja tulevaisuuden uhkakuvia viihdyttävässä muodossa.

[Stockholm: Wahlström & Widstrand, 2016]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *