Tove Alsterdal: Blindtunnel

Sonja ja Daniel toteuttavat unelmansa elämänmuutoksesta ja jättävät Ruotsin taakseen. Uusi koti on vanha viinitila, joka irtoaa yllättävän halvalla. Paikka tosin kaipaa pientä laittoa, mutta Sonja ja Daniel käyvät innolla projektin kimppuun. Haaveista poiketen tila ei sijaitse Toscanassa tai Provencessa, vaan Böömissä reilun tunnin ajomatkan päässä Prahasta.

Remontin yhteydessä kellarista löytyy umpeen muurattu oviaukko, jonka takaa paljastuu tunneli. Tilaa tutkiessaan Sonja ja Daniel tekevät karmaisevan löydön: tunnelissa viruu lapsen muumioitunut ruumis.

Paikallinen poliisi hälytetään paikalle, ja tutkimukset käynnistyvät. Kieliongelmien ja byrokratian takia Sonjalla ja Danielilla on kuitenkin vaikeuksia saada tietoja tutkimusten kulusta. Apua he saavat tulkki Anton Adámekilta.

Kun Sonja lähtee Prahan Ikeaan ostoksille, viipyy hän reissussa yön yli ja tapaa salaisissa merkeissä klarinetisti Paulin, joka on keikalla kaupungissa.

Kotiin palattuaan Sonja huomaa viinitilan muuttuneet rikospaikaksi, sillä sieltä on löytynyt naisen ruumis. Kaiken kukkuraksi Daniel on otettu kiinni taposta epäiltynä.

Sonja alkaa epäillä, että vuosikymmenten takaisella lapsen kuolemalla olisi yhteys uuteen murhaan ja alkaa tehdä omia tutkimuksiaan.

Tove Alsterdal tarjoilee dekkarijuonen lisäksi annoksen eurooppalaista historiaa, joka tuo tarinaan mielenkiintoista asiasisältöä.

[Stockholm: Lind & Co, 2019]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *