Unni Lindell: Drönaren

Telttailemassa ollut henkilö tapetaan raa’asti puukottamalla. Tapaus on toisinto samalla paikalla viisi vuotta aiemmin tapahtuneesta murhasta, jonka uhrina oli eräs Evie Thorn. Rikostutkija Marian Dahle on viime ajat työskennellyt cold case -ryhmässä, mutta nyt hänen pomonsa Cato Isaksen vetää naisen mukaan aktiivikeissin tutkimuksiin, koska hän oli mukana Evie Thornin jutussa. Tutkimukset päättyivät tuolloin tuloksettomina.

Marianin vanhat henkilökohtaiset ongelmat painavat kuitenkin päälle ja vaikeuttavat täysipainoista työntekoa. Uusi ihmissuhdekaan ei suju kitkattomasti, sillä epävarmuus ja mustasukkaisuus vaivaavat. Vanha koira Birka on edelleen elossa, mutta sen kunto heikkenee entisestään, ja Marianin ahdistaa koirasta luopumisen tuska.

Telttamurhan urhin henkilöllisyys paljastuu Eilert Kvamiksi, eikä tapaus näin ollen sovi vanhaan profiiliin, jossa uhrina oli nuori nainen. Löytääkseen yhtymäkohtia Evieen alkavat poliisti tutkia Eilertin taustaa ja perhettä. Etenkin ahdistuneen ja ongelmallisen oloinen Agnes-tytär herättää tutkijoiden kiinnostuksen.

Kirjassa seurataan myös kopteria lennättävän murhaajan toimintaa ja ajatuksia, mutta hänen henkilöllisyytensä ja motiivinsa pysyvät salassa kunnes Marian Dahle kollegoineen saa työnsä päätökseen.

Tämän kirjan on norjan kielestä (Dronen) ruotsiksi kääntänyt Margareta Järnebrand.

[Stockholm: Piratförlaget, 2020]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *