Viveca Sten: I fel sällskap

Bosnialaistaustainen Andreis Kovač muuttaa Ruotsiin lapsena 1990-luvun alkupuolella sodan jaloista. Lapsena koetut raakuudet muovaavat hänen elämäänsä väärään suuntaan; tätä nykyä mies elättää perheensä huumekaupalla ja hallitsee vaimoaan Minaa pelolla ja väkivallalla. Pariskunnalla on myös yksi lapsi, vauva Lukas.

Viveca Stenin kirjoista tuttu hahmo, syyttäjä Nora Linde yrittää saada Kovačin oikeuden eteen, mutta koska huumebisneksistä ei saada näyttöä, päättää hän syyttää miestä talousrikoksista. Kun Mina joutuu sairaalaan pahoinpitelyn seurauksen, yrittää Nora taivutella häntä todistamaan miestään vastaan.

Pelokas Mina ei suostu ehdotukseen, mutta myöntyy kuitenkin sairaalasta päästyään muuttamaan turvakotiin Tukholman saaristoon yhdessä Lukasin kanssa. Tästähän Andreis pillastuu ja yrittää kaikin keinoin tavoittaa Minan saadakseen perheensä takaisin kotiin.

Kun Minan äiti joutuu sairaalaan Andreisin kovistelujen jälkeen, alkaa tämä vihdoin olla valmis suostumaan todistajaksi. Andreis sekoaa täysin, ja Minaa jäljittäessään aiheuttaa yhden jos toisenkin ihmisen kuoleman. Lopulta hän saa selville Minan olinpaikan, ja tämä pakenee piiloon Noran luokse.

I fel sällskap poikkeaa Stenin aiemmista dekkareista, sillä tekijä on koko ajan selvillä. Juoni perustuu jännitykseen, joka syntyy Andreisin julmasta psykologisesta yliotteesta vaimoonsa.

Ilmestyy suomeksi toukokuussa 2019: Huonossa seurassa, suom. Sirkka-Liisa Sjöblom.

[Stockholm: Forum, 2018]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *