Viveca Sten: I hemlighet begravd

Syyttäjä Nora Linde on sairauslomalla ja yrittää toipua sarjan edellisen kirjan traumaattisista tapahtumista. Tilanne ei ole kovin hyvä, sillä painajaiset piinaavat öisin ja päivisin hän lääkitsee ahdistustaan viinillä ja rauhoittavilla lääkkeillä. Aviomies Jonas yrittää olla ymmärtäväinen, mutta lopulta hänenkin pinnansa kiristyy uhkaavasti.

Saaristossa tehdään räjäytyksiä uusien asuintalojen rakennustyömaalla. Räjähdemiehet löytävät maakerroksista ihmisen luurangon jäänteitä, ja paikalle hälytetään Noran vanha ystävä, ylikonstaapeli Thomas Andreasson yhdessä kollegansa Aram Gorgisin kanssa. Kadonneiksi ilmoitettujen joukosta rajautuu kolme ihmistä, joista joku on todennäköinen uhri. Lopulta vaihtoehtoja on enää kaksi, kymmenisen vuotta aiemmin kadonneet 17-vuotias Astrid Forsell sekä 35-vuotias Siri Persson Grandin.

Tutkijat avaavat vanhat tapaukset ja alkavat haastatella molempien naisten lähipiiriin kuuluvia henkilöitä. Pian tutkimukset alkavat osoittaa, että uhri voisi olla Siri Grandin, mutta varmennusta asialle ei saada. Poliisi kuitenkin kohdentaa tutkinnan Sirin suuntaan.

Nora puolestaan alkaa tehdä omia selvittelyjään koskien Astridin kohtaloa. Hän tuntee syyllisyyttä, koska ei voinut suojella Mina Kovačia (I fel Sällskap/Väärässä seurassa -kirjassa) ja tuntee pakottavaa tarvetta hyvittää tapahtuneet.

Mutta kun Thomasille selviää, että Nora on sotkeutunut poliisitutkimuksiin ilman minkäänlaisia valtuuksia, ovat vaakalaudalla sekä Thomasin ja Noran ystävyys että Noran syyttäjän uran jatko.

Poliisityön lisäksi mukana on tuttuun tapaan sopivasti henkilöiden yksityiselämän käänteitä ja saariston elämää. Sinnikkäiden tutkimusten päätteeksi koko sotku ratkeaa lopulta ruumiin löytöpaikalla Telegrafholmenin saarella, jossa murhaaja epätoivoisesti yrittää eliminoida jäljilleen päässeen Noran. Lopulta selviää niin uhrin henkilöllisyys kuin toisenkin kadonneen naisen mysteeri.

Ilmestyy suomeksi syyskuussa 2020 nimellä Kaikessa hiljaisuudessa (suom. Sirkka-Liisa Sjöblom).

[Stockholm: Forum, 2019]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *